Film: Terug naar de Akbarstraat - Felix Rottenberg

  • 09 december 2019 19:00 tot 20:00
  • locatie: Bibliotheek School 7, Theaterzaal
Direct opslaan in uw agenda

Felix Rottenberg, inwoner op Huisduinen en fan van Den Helder, vertoont deze avond zijn nieuwe film: Terug naar de Akbarstraat. Voorafgaand houdt hij een korte inleiding.

De Akbarstraat bevindt zich in een wijk achter de A10 in Amsterdam-West, in de zogenaamde Kolenkitbuurt. Destijds uitgeroepen tot de meest kwetsbare buurt van Nederland. Felix Rottenberg kon in 2000 met een team van medewerkers zeven maanden onderzoek doen alvorens te filmen. Dat leverde een driedelige veelgeprezen documentaire op die in 2002 werd uitgezonden.

Vorig jaar ging Rottenberg terug naar de Akbarstraat en maakte een nieuwe film met opmerkelijke waarnemingen. De wijk is grotendeels onherkenbaar door de stedelijke vernieuwing die er heeft plaatsgevonden. Woningen werden gesloopt en daarvoor in de plaats kwam nieuwbouw met koopwoningen en luxe huurwoningen. De film brengt in beeld wat er gebeurd is met de bewoners en het buurtgevoel. En hoe gaat het nu met de kinderen die in 2002 werden gefilmd?

De tweedelige documentaire wordt half januari uitgezonden op NPO 2. De inwoners van Den Helder krijgen echter een unieke voorpremière in School 7.

Na afloop van de film bevraagt Rottenberg wethouder Pieter Kos en Marlies Pfann van het Internationaal Vrouwencentrum over de parallellen met de Helderse situatie.

 

Aanmelden via: 

https://kopgroep.op-shop.nl/127/terug-naar-de-akbarstraat/09-12-2019

 

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo