Online bijeenkomst: ''duurzaam leren in corona-tijd''

  • 05 maart 2021 10:00 tot 12:30
  • locatie: Online
Direct opslaan in uw agenda

Voor de burgemeesters, wethouders en raadsleden in Noord-Holland,

 

 Online-bijeenkomst  “duurzaam leren in corona-tijd”

met Daan Roovers (denker des vaderlands)

vrijdagochtend 5 maart 2021, 10-12.30 uur

 

Het is een bijzondere tijd voor iedereen. Ook voor gemeentebestuurders. Acute, onverwachte problemen vragen een snelle oplossing. Er is geen ruimte om de gebruikelijke tijd voor besluitvorming te nemen. Hoe verhoudt de noodzaak tot slagvaardigheid zich tot het invullen van democratische controle.

Innovaties vinden plaats en we maken kennis met nieuwe vormen van werken en communiceren, die de samenleving duurzaam veranderen, ook als de corona-crisis voorbij is.

We leren onszelf, elkaar en de samenleving beter kennen. Deze tijd is zowel een vergrootglas als een spiegel. U hebt gemerkt wat digitaal vergaderen doet met gedrag en u hebt de waarde en betekenis van ontmoeting, wandelgangen voor uw functioneren ervaren.

Terwijl we nog midden in deze crisis zitten, met alle dagelijkse kwesties, bereiden we ons voor op de volgende bestuursperiode. In het komend jaar maakt u verkiezingsprogramma’s en denkt u na over uw toekomst, ook voor u persoonlijk.

 

In een interactieve online-bijeenkomst gaat Daan Roovers, docent publieke filosofie aan de UvA en denker des vaderlands, met u in gesprek over opbrengst en verworven inzicht van een jaar corona-crisis.

 

Gespreksleider: Elly Konijn, bestuurslid VNHG en wethouder Alkmaar.

Han ter Heegde, voorzitter VNHG, burgemeester Gooise Meren, sluit de bijeenkomst af.

 

Aanmelden tot 1 maart: https://www.vnhg.info/bijeenkomst/themabijeenkomst-duurzaam-leren-van-coronatijd-vrijdagochtend-5-maart/

 

NB

Als dit niet gelijk lukt, probeer het dan met Google Chrome, de webbrowser van Google.

 Nijman, Ben
ambtelijk secretaris VNHG
0648133067

https://twitter.com/

https://www.vnhg.info