Bijeenkomst over agressie en intimidatie tegen politieke ambtsdragers

  • 17 april 2024 19:30 tot 22:00
  • locatie: Raadzaal, Willemsoord
Direct opslaan in uw agenda

Geachte raadsleden,

Op woensdag 17 april 2024, aanvang 19.30 uur, organiseren wij in de raadzaal een bijeenkomst over agressie en intimidatie tegen politieke ambtsdragers. De begeleiding is in handen van Cyril van Os en Titus Visser van het Ondersteuningsteam Weerbaar Bestuur.

De bijeenkomst wordt georganiseerd omdat helaas ook raads- en collegeleden in groeiende mate worden geconfronteerd met agressief en intimiderend gedrag. Het is van groot belang dat politieke ambtsdragers zich daar zo goed mogelijk tegen verweren. Politici en bestuurders moeten hun standpunten immers ‘onbelast’ kunnen innemen en uitdragen.

Tijdens deze bijeenkomst gaan de begeleiders graag met u in gesprek over dit thema. Aan de hand van voorbeelden verkennen zij waar voor u de grens tussen acceptabel en onacceptabel gedrag ligt. Ook worden de diverse achtergronden van dit gedrag belicht. De basis voor de aanpak is de collectieve verantwoordelijkheid die politieke ambtsdragers daarin dragen. Om die uit te werken wordt een aantal handreikingen gedaan.