Allereerste klas in de raad in gebouw 66

Gepubliceerd op: 24 november 2023 13:11

Op vrijdag 3 november vond de allereerste Klas in de Raad plaats in het nieuwe gemeentehuis en de spiksplinternieuwe raadzaal. De eer was aan groep 8 van Algemene Basisschool Comenius, die terugkijkt op een leuke en leerzame ochtend.

Nicole van de Langkruis (leerkracht groep 8) vertelt: "Onze deelname aan 'Klas in de raad' was een mooie afsluiting van waaraan wij op school al weken gewerkt hebben. Want wat is er nu leuker dan in een echte raadszaal te debatteren met de leerkracht als voorzitter en de hulp van raadsleden en de griffie. De kinderen vonden het ook erg bijzonder de burgemeester te ontmoeten en zijn werkkamer te mogen zien. De lokale politiek is weer een stapje dichterbij gekomen voor onze leerlingen!"

Ook de leerlingen hebben genoten. Steffan en Mila: We hebben veel geleerd en we hebben een leuk avontuur beleefd in het nieuwe gemeentehuis. Het was erg interessant en het was geweldig om voor de tweede keer te debatteren in de raadszaal. Vorig jaar mochten wij met groep 7 namelijk ook komen." Amy-Lynn: ik vond het heel leuk en leerzaam. Hopelijk zien wij de burgemeester nog een keer."

De ochtend werd begeleid door Jane Lobles (CDA) en Henriëtte Weerstand (VVD). Henriëtte: "Ik vind mijn politieke werk altijd ontzettend leuk, maar dit soort moment zijn wat mij betreft nog eens éxtra leuk. De kinderen leefden zich helemaal in en waren ontzettend nieuwsgierig. Naast ons programma met debatteren en een stemming op het eind was er ruimte voor wat spelletjes: heel mooi om te zien hoe de kinderen zich door het stadhuis heen bewegen en zich meteen thuis voelen in de raadzaal. Ik zie het -naast het feit dat het een leerzame ochtend was- als een bevestiging dat ons nieuwe stadhuis een plek is voor iedereen, van jong tot oud."

Klas in de raad 3 november 2023
Leerlinge van groep 8 ontdekken het nieuwe stadhuis tijdens Klas in de Raad.