Digitale gemeenteraadsvergadering live op TV

Gepubliceerd op: 20 april 2020 09:10

Het was tot zomer 2019 gebruikelijk dat de raadsvergaderingen van de gemeente Den Helder via het tv-kanaal van LOS Den Helder werden uitgezonden. Bij de verhuizing van de LOS naar de nieuwe locatie aan de Torplaan heeft de omroep destijds een nieuw tv-systeem in gebruik genomen. Dat maakte dat zowel aan de kant van de omroep als de gemeente op technisch vlak dingen moesten worden aangepast om raadsuitzendingen weer mogelijk te maken.

Vanwege de coronacrisis werd in eerste instantie niet vergaderd, maar nu de raad overgaat tot digitale besluitvorming is opnieuw gekeken naar de mogelijkheid deze vergaderingen ook via de lokale televisie uit te zenden. De technische aanpassingen zijn doorgevoerd en getest en dus is uitzending van de raadsvergadering weer mogelijk. Maandagavond 20 april kunnen alle belangstellenden vanuit huis meekijken. De vergadering begint om 19.30 uur.

Bij Ziggo is Regio Noordkop TV te vinden op digitaal kanaal 41, bij KPN op 1463 en bij T-Mobile op 841. Kijk voor alle frequenties op https://www.regionoordkop.nl/frequenties/. Het is ook mogelijk te live-uitzending te volgen via regionoordkop.nl.