Drukbezochte thema-avond Jeugd in Nieuw Den Helder

Gepubliceerd op: 16 maart 2023 11:03

Dinsdag 7 maart bood MFC 't Wijkhuis aan de Texelstroomlaan plek aan maar liefst vijftig bezoekers van de thema-avond Jeugd. De avond werd georganiseerd door het pas gestarte Wijkplatform Nieuw Den Helder met Bert Spuij als gastheer.

Bert Spuij: "Samen met Jeen Bijma en Simon Broersma zijn we de trekkers van dit nieuwe platform. Daarnaast is er een kerngroep van zo'n tien man en natuurlijk is iedereen van harte welkom aan te sluiten bij het wijkplatform in het algemeen. Met elkaar willen we de wijk nog mooier en leefbaarder maken. Daarom gaan we aan de slag met allerlei vragen en ideeën. Eén daarvan is de vraag 'wat hebben wij als wijk te bieden aan jongeren?".

Op deze eerste thema-avond kwam onder andere jeugdhulpverlener Kwen Katuk aan het woord. Ze vertelde over haar persoonlijke ervaringen en haar initiatief ZeroDouble2Three, een dansgroep voor jonge meiden. Daarna vertelde Jochum Mollema van MEE & De Wering over hun organisatie en wat ze voor jongeren kunnen betekenen. Het was een zeer geslaagde avond, niet alleen qua aantal bezoekers maar vooral ook qua inhoud. De belangrijkste uitkomst? Dat er meer dan genoeg werk aan de winkel is voor onze wijk. Denk aan plekken waar jongeren bij elkaar kunnen komen en speelplekken. Maar dan moeten we eerst wel voldoende inzicht hebben in wat er zoal speelt. Dat gaan we nu onderzoeken. Later dit jaar willen we dan weer een avond organiseren, waarin we hopelijk een volgende stap kunnen zetten. En hopelijk ontvangen we dan nog meer jongeren én een nog grotere mix van wijkbewoners. In totaal zijn er wel 120 nationaliteiten in Nieuw Den Helder, het zou prachtig zijn als we die uiteindelijk allemaal vertegenwoordigd zien."

"Mooie gesprekken gevoerd en bruikbare informatie opgehaald"
Naast wijkbewoners en diverse organisaties waren onder andere ook Christine Jellema (commissielid VVD), Dien Polonius (fractievoorzitter CU) en Ben Spandaw (raadslid PvdA) aanwezig. Christine Jellema: "Wat een goede opkomst en fijn dat er ook een aantal jongeren bij waren. Er zijn mooie gesprekken gevoerd, met positieve energie. Prachtig dat deze mensen met elkaar iets waardevols willen betekenen voor de jeugd."

Ook Ben Spandaw kijkt terug op een goede avond: "De verhalen van Kwen en Jochum kwamen goed over. Volgens mij heeft het wijkplatform veel bruikbare informatie kunnen verzamelen, ook uit de gesprekken aan tafel. Ik vond het erg prettig om informeel met bewoners en professionals te praten." Dina Polonius deelt de positieve ervaringen, maar maakt tegelijkertijd een kanttekening: "Hoewel er een paar jongeren aanwezig waren, hadden dit er wat mij betreft nog (veel) meer mogen zijn. En hoewel ik begrijp dat het wijkplatform ruimte geeft aan de pers, denk ik dat een avond zonder pers erbij nóg meer oplevert omdat iedereen dan echt vrijuit kan praten zonder de kans dat er iets over in de krant komt te staan. Neemt overigens niet weg dat het een prima avond was!"

Thema-avond Jeugd wijkplatform Nieuw Den Helder
Thema-avond Jeugd door Wijkplatform Nieuw Den Helder in het wijkhuis