GroenLinks

GroenLinks

Logo van GroenLinks
Website: denhelder.groenlinks.nl/
Aantal zetels: 1
E-mail adres:
Contact informatie:

groenlinksdenhelder@gmail.com


Weblog van leden van de GroenLinks

analyse verkiezingen, raadsvergadering 11 maart 2010

Geschreven op 14-03-2010 door

Volgens ons is het meest zorgelijke bij de uitslag van deze verkiezingen dat meer dan de helft van de kiezers niet is gaan stemmen. Terwijl er toch echt wel iets te kiezen viel.

De huidige coalitie heeft de afgelopen periode duidelijk gemaakt waar zij met Den Helder naar toe willen en zij hebben aangegeven dat zij dit beleid voor het overgrote deel voort willen zetten. De andere partijen hebben is hun programma’s ook duidelijk aangegeven dat zij dit beleid steunen of dat zij verandering willen.
En toch was dit niet voldoende om de meerderheid te bewegen om te gaan stemmen. Hoe diep is de kloof dan tussen de inwoners van Den Helder en de politiek. Hoeveel vertrouwen hebben de mensen nog?

De uitslag maakt duidelijk dat de helft van diegenen die wel gestemd hebben achter de huidige plannen en beleid staan en de andere helft niet. Mits ieder uitvoert wat zij in deze verkiezingstijd beloofd hebben zal nog geen kwart van de bevolking zich herkennen in het toekomstige beleid. Welke richting het ook opgaat linksom of rechtsom. Wil je draagkracht creëren in de toekomst dan zal er gecommuniceerd moeten worden.

Burgerparticipatie zal dus het eerste zijn dat we met z’n allen vorm moeten geven. Vanuit onze eigen uitgangspunten zullen wij positief kritisch blijven meedoen en waar mogelijk onze bijdrage leveren.

Meer weblogs

Leden