Actueel

Meireces

Op 24 april begint voor de gemeenteraad het meireces. 8 mei vergaderen de commissies weer. Voor de agenda kunt u kijken op de home-pagina van deze site.

Raadszaal4-2

 

Informatieavond op 3 april 2017

De informatieavond heeft als onderwerp ‘De energietransitie, een kans voor Den Helder?’ De bijeenkomst vindt plaats in Theater de Kampanje en start om 19:30 uur met inloop vanaf 19:00 uur.

Voor meer informatie kunt u hier klikken.

 

Informatieavond op 13 maart 2017

Deze informele openbare informatiebijeenkomst op maandagavond 13 maart a.s. vindt plaats in Landal Ooghduyne (Van Foreestweg 20). De avond staat in het teken van toerisme.

De gemeente Den Helder werkt aan een nieuw beleidskader Toerisme voor de komende jaren.

Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur.

 

9 februari 2017

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Den Helder (VOL!)

Op 22 maart start in Den Helder de cursus Politiek Actief. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, als commissielid of als raadslid.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen zij een (korte) stage bij een politieke partij in Den Helder.

Aanmelden

U kunt u aanmelden voor deze cursus door een gemotiveerde email te sturen naar: griffie@denhelder.nl. Vermeld in de email a.u.b. ook uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en leeftijd. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en bij teveel inschrijvingen vindt een selectie plaats op basis van uw motivatie.

Kopie-van-P3275075-Large