Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Commissie Renovatie stadhuis, 19 september 2016 18:30:00

Algemene vergader informatie

Datum:
19 sep. 2016, 18:30
Locatie:
Commissiekamer 2

Agenda

Hoofdvergadering

Commissiekamer 2
  • Het verslag van 29 augustus 2016 wordt ter vaststelling aangeboden.
  • A. Tijdelijke verhuizing tijdens renovatiewerkzaamheden en overgang naar nieuwe werken. Het werkbezoek aan Haarlem en Purmerend heeft onder andere aangegeven dat een goede voorbereiding van de ambtelijke organisatie op het nieuwe werken zeer belangrijk is voor het slagen van de transitie. Deze voorbereiding is inclusief de tijdelijke verhuizingen en omvorming tijdens de renovatiewerkzaamheden. De commissie stelt voor dat, indien dat er nog niet is, de gemeentesecretaris hier een plan voor opstelt en zorgt dat bijvoorbeeld via bijeenkomsten de ambtelijke organisatie wordt voorbereid. Ook maakt de commissie zich zorgen over geluiden binnen de afdeling sociaal domein die aangeven dat daar niet zou kunnen worden overgegaan op het nieuwe werken. Het moet duidelijk zijn dat de gehele organisatie overgaat op het nieuwe werken, er kan geen sprake zijn van afwijkingen. Dat zou het concept ernstig onderuit halen.

    B. Betrekken commissie duurzaam bij opstellen en formuleren van het Programma van eisen. De commissie is met enkele raadsleden (zie afgelopen raadsvergadering) van mening dat het streven naar duurzaamheid meer aandacht moet krijgen. Daarbij zou zoveel mogelijk moeten worden gestreefd naar een energie 0 status (bijvoorbeeld door isolatieprogramma met warmtepomp installatie waarvan elektriciteit via zonnecellen wordt terugverdiend). Het voorstel van de commissie om in dit licht (aangeven van mogelijkheden en idee) en met deze opdracht de commissie duurzaam nadrukkelijk te betrekken bij het opstellen en formuleren van het plan van eisen.

    C. Ter informatie (met toelichting): tussentijdse bevindingen (als onderdeel van het proces met betrekking tot het programma van eisen).
  • De wethouder zal een toelichting op het memo geven.
  • De commissie dient de datum en tijd van haar volgende vergadering vast te stellen.

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen