Nieuwsberichten

Periode: november 2023

Jaar geselecteerd: 2023

2024 2023
januari (0) februari (0) maart (0) april (0) mei (2) juni (0) juli (0) augustus (0) september (6) oktober (0) november (3) december (0)

Allereerste klas in de raad in gebouw 66

24 november 2023

Op vrijdag 3 november vond de allereerste Klas in de Raad plaats in het nieuwe gemeentehuis en de spiksplinternieuwe raadzaal. De eer was aan groep 8 van Algemene Basisschool Comenius, die terugkijkt op een leuke en leerzame ochtend.

Lees meer

Van rekenkamercommissie naar rekenkamer: afscheid oude leden en benoeming nieuwe leden

09 november 2023

Tijdens de raadsvergadering van maandag 6 november namen Marcel van den Heuvel (voorzitter), Simone Bremer-Dijkhuis en Geert Mos afscheid van de rekenkamercommissie. Vanaf heden heeft gemeente Den Helder een rekenkamer, waarvoor tijdens dezelfde raadsvergadering twee leden zijn benoemd: Harmannus Kruizinga (voorzitter) en Timona Blom (lid). De procedure voor de aanstelling van een derde lid is in volle gang: naar verwachting zal de rekenkamer in december compleet zijn.

Lees meer

Als inwoner, organisatie of vereniging een agenderingsverzoek doen voor een commissievergadering: een terugblik

06 november 2023

Als inwoner, organisatie of vereniging is het mogelijk om een verzoek te doen om een onderwerp op de agenda te zetten voor een commissievergadering. Onlangs diende bewonersvereniging Zwanenbalg/Callantsogervaart een verzoek in om het onderwerp ‘Zwanenbalg Aardgasvrij’ tijdens een vergadering van de commissie Stadsontwikkeling en -beheer te behandelen. Dit verzoek werd goedgekeurd: op 25 september was de heer R. van der Kooij aanwezig om de werkgroep Beleid Zwanenbalg Aardgasvrij te vertegenwoordigen. Hoe heeft hij dit ervaren?

Lees meer