Nieuwsberichten

Vanaf dinsdag 31 augustus 2021 vergaderen de raad en de raadscommissies weer fysiek. De commissievergaderingen zullen in de raadzaal van de Kerkgracht worden gehouden en de raadsvergaderingen in de Stadshal van theater De Kampanje.

Omdat vooralsnog het anderhalve metercriterium blijft gelden kan bij de commissievergaderingen nog geen publiek aanwezig zijn. Het publiek kan de commissievergaderingen via de website of de lokale omroep volgen.

Bij de raadsvergaderingen kan wel publiek worden toegelaten. Belangstellenden dienen zich dan vooraf aan te melden bij de raadsgriffie via griffie@denhelder.nl.

Periode: november 2023

Jaar geselecteerd: 2023

2023
januari (0) februari (0) maart (0) april (0) mei (2) juni (0) juli (0) augustus (0) september (6) oktober (1) november (5) december (0)

Storing Facebookpagina

30 november 2023

Door een storing wordt de Facebookpagina van de gemeenteraad (tijdelijk) niet bijgewerkt.

Lees meer

Allereerste klas in de raad in gebouw 66

24 november 2023

Op vrijdag 3 november vond de allereerste Klas in de Raad plaats in het nieuwe gemeentehuis en de spiksplinternieuwe raadzaal. De eer was aan groep 8 van Algemene Basisschool Comenius, die terugkijkt op een leuke en leerzame ochtend.

Lees meer

Terugblik werkbezoek Willemsoord door commissielid Paul de Heer: regenachtig, maar zeer verrijkend"

14 november 2023

Op donderdag 9 november brachten raads- en commissieleden op uitnodiging van directeur Ariane Hoog (Willemsoord BV) een werkbezoek aan Willemsoord: niet alleen de plek waar het nieuwe gemeentehuis staat, maar vooral een groot, historisch terrein waar van alles gebeurt op het gebied van werk én vrije tijd.

Lees meer

Van rekenkamercommissie naar rekenkamer: afscheid oude leden en benoeming nieuwe leden

09 november 2023

Tijdens de raadsvergadering van maandag 6 november namen Marcel van den Heuvel (voorzitter), Simone Bremer-Dijkhuis en Geert Mos afscheid van de rekenkamercommissie. Vanaf heden heeft gemeente Den Helder een rekenkamer, waarvoor tijdens dezelfde raadsvergadering twee leden zijn benoemd: Harmannus Kruizinga (voorzitter) en Timona Blom (lid). De procedure voor de aanstelling van een derde lid is in volle gang: naar verwachting zal de rekenkamer in december compleet zijn.

Lees meer

Als inwoner, organisatie of vereniging een agenderingsverzoek doen voor een commissievergadering: een terugblik

06 november 2023

Als inwoner, organisatie of vereniging is het mogelijk om een verzoek te doen om een onderwerp op de agenda te zetten voor een commissievergadering. Onlangs diende bewonersvereniging Zwanenbalg/Callantsogervaart een verzoek in om het onderwerp ‘Zwanenbalg Aardgasvrij’ tijdens een vergadering van de commissie Stadsontwikkeling en -beheer te behandelen. Dit verzoek werd goedgekeurd: op 25 september was de heer R. van der Kooij aanwezig om de werkgroep Beleid Zwanenbalg Aardgasvrij te vertegenwoordigen. Hoe heeft hij dit ervaren?

Lees meer